Toxicitatea gândirii pozitive și a spiritualității comerciale

toxicitatea falsei spiritualitati

O gandire, doua gandiri!

In căutarea acerba de miracole, minuni și rezultate de gen “pică pară mălăiată în gura lui Nătăfleată”, omenirea începe sa creadă în orice, oricum, oriunde. Fuga de responsabilitate, de asumare sau de credință corecta și ancestrala, ne duce sa spunem ca „Biblia este un manual de manifestare”, ca ceea ce văd la celălalt este manifestarea a aceea ce am în interior, ca părțile din mine, din tine, tăcute, busite sau nerezolvate isi cer drepturile sau iti controlează viață.

Ne aruncam cu capul înainte și înghițim ca papagalii orice formula “magica”, afirmație pozitivă sau credem ca trăind în prezent nu mai înseamnă sa avem respect, coloana vertebrală sau grija fata de aproapele nostru.

Ne-am elevat și evoluat fals, oameni dragi! Pentru simplul motiv ca ne-am îndepărtat de autenticitate, de scrierile sacre sau de adevăratul înțeles al tehnicilor, terapiilor sau mai știu eu ce.

Ne imaginam ca dacă repetam 3 fraze pe zi, suntem absolviți de orice pe lumea asta. Ne imaginam ca nu mai e nevoie de munca, nu mai e nevoie de gândire, nu mai e nevoie de spirit.

Cu Spiritul fîl- fîl !

Hai sa ne lămurim și cu spiritul asta pe care toată lumea îl invoca mai nou. Spiritul nu este ceea ce iti imaginezi tu ca e! 

Ca e o bucata din tine, acolo sus, pe autostrada astralului care face și desface toată viață ta. Ca e un Bărbos cuminte care iti spune în șoaptă la ureche: “Hey, ia-o pe strada asta ca o să-l întâlnești pe Făt-Frumos calare pe matura!”

Spiritul tău e parte din tine , constant , mereu și care se face auzit prin intuiția aia pe care tu nu o bagi în seama ca ești prea ocupat sa cânți false mantre de dimineață pana seara. 

Cânta-le, nu zic “nu”! Dar pune la treaba și credința în Sinele tău Superior și Interior. NU mai sta sa crezi doar ca dacă ai luat o foaie de hârtie și scrii după faimoasa formula a lui Nicolae Tesla – 3-6-9 – 7 sau 100 de dorința, gata, totul se rezolva! Nu trăim exclusiv în astral. Nu suntem non-stop în iCloud sau ne intrupam concomitent și neîncetat și scăpăm fără de karma și dharma. Nu mai avem proprietatea cuvintelor, nu mai cercetam și nu ne mai punem intrebari simple și pertinente. Accesam instant un video de 3 secunde pe Tik-Tok și credem ca suntem Maeștrii în ..orice. Pana sa ajungem sa credem indiferent ce, ca e vorba de spiritualitate, astral sau făcut rețete de făcut sarmale, avem nevoie de un ingredient de baza: Practica! Am sa ii mulțumesc neîncetat cu recunoștință maestrului meu reiki care mi-a spus ca orice practica energetica, spirituală aș încerca, învața, am nevoie de minim 6 luni de practica neîncetată, constanta, zilnică , doar pentru a îmi da seama dacă într-adevăr acea practica ar putea fi pentru mine. Și câte dreptate are!

Azi ne dorim totul instant, alergam după cursuri, tehnici, terapii ca și cum suntem la supermarket și aruncam în cos zeci, sute de tehnici ca produse pe care , mai apoi, le lăsăm sa putrezească pe raftul cămării sufletești. E bine și așa, nu zic nu! Dar e nevoie sa iti dai seama dacă nu cumva se aduna un miros acut care se combina cu ego-ul spiritual care te amăgește ca ai învățat, ca ai crescut vibrațional, ca ești zmeu-paraleu. Chiar ești?! Când ai aplicat ceea ce ai învățat ultima data? Și nu doar când stai în lotus și meditezi, ci în viață de zi cu zi. Cred cu tărie ca orice învățăm în practica energetica e făcut, venit, iluminat pentru a ne ajuta aici, acum, pe pământ.

Și ajungem acum ușurel către o alta falsa teorie.

Toxicul Prezent!

Nimic nu e nou pe lumea asta, dragi oameni! Nu va imaginați ca Erckhart Tole a inventat peste noapte formula arhicunoscută a trăirii în Prezent.

Dacă ne-am duce la origine, la sursa, dacă am pune mana sa citim și sa investigăm, am vedea ca e un concept care vine încă pe vremea sumerienilor, egiptenilor sau japonezilor.

Conceptul e senzațional dacă nu l-am fi dus în zona sa toxica în care ne determina sa ne găsim scuze din subconștient pentru a fi responsabili. Hai recunoaste de câte ori nu ți-ai zis: “Eh, trăiesc în prezent ce mă mai interesează dacă îl rănesc pe cel de langa mine în timpul asta!” Falsa trăire în prezent iti conferă și iti anulează instant partea de responsabilitate a vieții tale. În primul rând, responsabilitatea pentru Tine, viață ta, energia ta, evoluția ta. În loc să reflectam asupra propriilor comportamente, căutam să blamam sau să găsim scuze în exterior, neîncercând să înțelegem consecințele propriilor acțiuni.

Hai sa fim din nou cinstiti și sa vorbim despre NEGATIVITATE! 

Unul dintre aspectele toxice ale gândirii pozitive și spiritualității comerciale este ignorarea sau minimalizarea sentimentelor negative. Cultura în care ne convingem că ar trebui să fim mereu fericiți și să vedem mereu partea plină a paharului poate crea presiune asupra persoanelor de a-și reprima emoțiile mai puțin plăcute. Acest lucru poate duce la o evitare nesănătoasă a confruntării cu problemele reale și poate împiedica procesul de vindecare și creștere personală.

Un alt aspect este denaturarea realității. Adesea, promovând gândirea pozitivă excesivă, oamenii pot să-și construiască iluzii nerealiste despre lume și despre ei înșiși. Acest lucru poate duce la dezamăgire, stres și descurajare atunci când se confruntă cu realitatea brută și nerealizarea acelor așteptări nerealiste.

Pe de altă parte, gândirea pozitivă excesivă poate duce la culpabilizarea persoanelor care trec prin momente dificile. Dacă cineva nu reușește să găsească „partea bună” în situații dureroase sau stresante, ar putea să se simtă vinovat că nu este suficient de puternic sau pozitiv. Aceasta adaugă și mai multă presiune emoțională asupra lor.

Dacă totul ar fi așa și ar fi adevărate aceste lucruri, atunci de ce toată lumea, credințele, energia, terapiile, discuta despre Yin și Yang?

Spiritual Bypass

În plus, toxicitatea gândirii pozitive și a falsei spiritualitati poate alimenta și fenomenul „spiritual bypassing”. Aceasta reprezintă utilizarea practicilor spirituale sau a gândirii pozitive pentru a evita problemele emoționale sau pentru a se izola de realitatea înconjurătoare. În loc să ne confruntam cu provocările reale, oamenii pot căuta refugiu în afirmații lipsite de substanță și înțelegere profundă a propriei lor existențe.

Ne credem spiritualii lu’ Peste Împărat, alergam pe la cursuri de tot felul și stam în cap în speranța ca ne iluminam. Aprinde-ti un bec, zic!

Tine minte! Orice curs pe care l-ai face în zona spirituală, ai nevoie de PRACTICA lui cel putin 6 luni DOAR ca sa iti dai seama dacă e cu adevărat pentru tine!

In schimb, noi ce facem? Fugim la primul curs, al doilea, ale treilea și nici unul nu ne mulțumește! 

De ce??

Pentru ne ducem cu falsa așteptare ca toate problemele noastre sa fie rezolvate instant!

Dupa care trecem la etapa în care ne credem spirituali și le știm pe toate! Și ca orice apare în viață are o explicație ezoterică, din astral și ca ne absolvă automat de a mai fi cu picioarele pe pământ sau de a respecta sinele nostru sau viața altei persoane. Ne arunca în a baga sub pres viață, realitatea, asumarea, munca cu noi înșine.

Spor la SPIRITUAL BYPASS!

Chakrili tale, doua petale!

Fratilor, vreți sa știți ce e cu chakrele? Citiți-i pe prietenii indieni care au avut capacitatea energetica cu sute de mii de ani în urma, de a identifica, descrie și stabili povestea chakre-lor. 

Fugiti mancand pamantul când auziți ca aveți chakrele blocate, scamosate sau ciufulite! Chakrele NU se blochează! O fac doar într-un singur moment, natural, când murim. În rest, Vedas și Upanishad, textele sacre indiene, ne explica simplu și frumos ca sunt ca niște baterii energetice care scad ca intensitate și putere pe măsură ce avansam în viață, uneori mai repede sau mai încet și în funcție de ceea ce face pe lumea asta!

Si ca sa vezi ce informații greșite exista pe piața în acest moment, te întreb așa: Știi ce înseamnă CUVANTUL chakra?

Nu, nu e centru energetic, raspunsul!

Google-it!

Oglinda, oglinjoara!

Toxicitatea gândirii pozitive poate fi adesea asociată cu anumite comportamente și trăsături psihologice, cum ar fi oglinzile eseniene, lipsa de empatie și aruncarea vinii asupra celuilalt, precum și extremele de fals self care care ascund, de fapt, egoismul pur.

Oglinzile esenieni reprezintă azi un concept care este cel mai denaturat, prost înțeles! În esenta, oglinzile eseniene se referă la tendința oamenilor de a se proiecta pe ei înșiși sau propriile lor caracteristici negative asupra altora. Atunci când o persoană își neagă responsabilitatea și își atribuie greșelile sau defectele altor persoane, toxicitatea gândirii pozitive poate submina capacitatea noastră de a ne confrunta cu problemele și de a crește personal. Nu iti da viața după ceea ce ai în tine! Nu iti da lectii perpetue si nesfarsite! Chiar?! Nu te-ai saturat sa tot dai examene??

Ti-a trecut vreo secunda prin minte, spirit , posibilitatea ca tu sa te apleci spre partea greșita? TU! Pentru ca TU ești responsbil de tine, de alegerile tale, de Liberul tău arbitru! 

Alarmanta este și accentuarea lipsei de empatie! În căutarea perpetuă a gândirii pozitive, ne îndepărtăm de spiritul oamenilor. Namaste e aruncat la gunoi. Prietena sa smerenia nu mai e de actualitate. Îndepărtăm, tăiem, ni se pare ca toți sunt gresii, toxici, ca ne ataca energetic. Acest comportament poate duce la dezumanizare și la disconfort emoțional în relațiile interpersonale, în detrimentul legăturilor sociale autentice și sănătoase.

Un alt aspect al toxicității gândirii pozitive și falsei spiritualitati poate fi evitarea asumării responsabilității propriilor acțiuni și alegeri care duce la extrema de fals self care care e de fapt egoism pur. În unele cazuri, gândirea pozitivă excesivă poate ascunde de fapt un egoism profund. Această formă de autopromovare poate implica numai interesul de a-și satisface propriile nevoi și dorințe, fără a lua în considerare impactul asupra celorlalți sau a comunității.

Hai sa ne revenim. Hai sa practicam cu smerenie. Hai sa fim mai buni, mai respectuoși, mai smeriți.

Namaste!

Cristina

  • Previziuni numerologice pentru 2022 si Anul tau Personal

  • 2021- Previziuni Numerologice – Opriti oamenii! Planeta vrea sa coboare!

  • numarul banilor zi de naștere

    [Video] Ce noroc ai la bani în funcție de ziua de nastere

  • 11:11 Portal energetic | Previziuni noiembrie

  • toxicitatea falsei spiritualitati

    Toxicitatea falsei spiritualității si a gândirii pozitive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *