Oricine practica Reiki de ceva vreme, stie ca Reiki functioneaza 🙂

Cu toate acestea, unii oameni nu reușesc să obțină rezultate excelente și concluzionează că nu funcționează.

Există câteva lucruri care ar putea determina Reiki să „nu funcționeze” și persoanele care nu obțin rezultatele așteptate, cel mai probabil se confrunta cu una din urmatoarele cauze. Există, desigur, și alți factori, dar aceștia sunt cei mai frecvent intalniti.

Locul 5 - Mentalitatea anti-glont

Pe locul cinci avem mentalitatea Silver Bullet.

Unii oameni se așteaptă ca Reiki sa isi faca singur treaba și sa rezolve toate problemele lor in locul lor. Nu este de obicei ce se întâmplă.


Reiki nu este un glonț de argint magic și nu funcționează așa.

Modul în care funcționează este, prin practică, vă va ajuta să vă vedeți problemele și vă va arăta o cale să le rezolvati sau de multe ori te învață să le dai drumul – dar până la urmă,  tu vei fi cel care îți rezolvi propriile probleme.

Locul 4 - Nerabdarea

Mulți oameni au așteptări nerezonabile și, din anumite motive, cred că Reiki este ca o pastilă magică pe care tocmai o iei și ești vindecat. Din păcate, nu există o astfel de pastilă, iar acești căutători de pastile nu o vor găsi nici în Reiki.

Nu o găsesc oriunde altundeva, pentru că o astfel de pastilă nu există.

Reiki necesită timp si rabdare, iar practica sa seamănă foarte mult cu a creste un copil. Părinţii vor fi de acord cu acesta. La fel ca atunci când hrănești un copil, vei practica Reiki inconjurandu-te zilnic cu dragoste. La fel ca timpul petrecut cu copiii tăi, autotratamentele sunt ceva de care practicanții se bucură constant.

Dacă cineva ți-ar spune: „Hei, am hrănit și am grijă de nou-născutul meu de 3 zile întregi acum, când va crește? „, probabil ați izbucni în râsete, gândindu-va „ce glumă bună”.

Reiki este un mod de viață.

 

La fel ca și la copiii în creștere, poate fi o mică diferență (dacă există) ce va fi observata de la o zi la alta.

Dar când ne uităm în urmă la luni și ani de practică, schimbările efectuate sunt foarte evidente și profunde.

Locul 3 - Lipsa practicii

„Medalia de bronz” din acest top este luată de lipsa de antrenament.
La fel ca orice alt „hobby”, cu cât practici mai mult, cu atât ești mai bun.


Canalele de energie sunt curatate si energizate cu fiecare sesiune. De fiecare dată când invoci un simbol, chiar dacă este doar pentru câteva secunde, energia este întărită.


Performanța unui atlet care se antrenează în fiecare zi va fi foarte diferită de performanța unui sportiv care se antrenează o dată pe săptămână.

Locul 2 - Abordarea

Cu motivul # 2, lucrurile încep să devină mai subtile.

Reiki este o călătorie, nu o destinație. 

Ar trebui abordat ca o explorare, ca o expediție pentru a descoperi un teritoriu nou, lucruri noi, care vor veni in timp. Nu cu exces excesiv, ci cu liniște, bucurie și zâmbet.

Nu este o destinație cu gradele 1, 2, 3 și 4. Cu siguranță nu se termină cu nivelul de Maestru / Profesor. De fapt, nu se termină niciodată. Este un continuu, o călătorie transformatoare, plină de experiențe de creștere și învățări extraordinare.

Este o călătorie pașnică și începe cu certitudinea că viața este deja grozavă, și nu poate decât să se îmbunătățească.

Există întotdeauna ceva nou de învățat și de experimentat și chiar atunci când tu credeai că ai ajuns la destinație, devine calea către etapa următoare. Practicantul înțelept abordează Reiki ca o călătorie, nu ca o călătorie cu o destinaţie.

 

Curs Reiki - 27 februarie

Locul 1 - Atasamentul de rezultate

Acesta este probabil motivul numărul 1 pentru care Reiki „nu funcționează” și este chiar mai subtil și mai greu de „autodiagnosticat” 🙂 decât numărul 2.

Mai ales la inceputul practicarii Reiki oamenii tind să canalizeze energia spre un rezultat specific, în loc de o situație specifică. De exemplu, tu s-ar putea sa canalizezi energia cu intenția de a lua un anumit interviu de angajare, în loc să trimiti doar energie către întreaga situație, fiind deschis oricărui rezultat care servește cel mai înalt bine al tuturor celor implicați. Încercarea de a canaliza către un scop va nega si anula pur și simplu efectul. Va întări atașamentul, creând un sentiment „agățat”, care la rândul său va crea rezistență și stres.

Când canalizați Reiki, detașați-vă de orice rezultat. Nu rezista nimic și fii deschis la orice. Aveți încredere că Reiki este o energie inteligentă  care isi va gasi
drumul său către beneficiul tau suprem.

Poate că eșecul acestui interviu de muncă este o condiție prealabilă să descoperi că poți contribui într-un mod mai bun și diferit. Sau poate că te vei descurca grozav în slujbă. Cheia este să fii deschis la ambele rezultatele și la toate celelalte rezultate. Poate că veți obține un loc de muncă la compania respectivă, doar nu la cel la care te gândești. Posibilitățile sunt infinite și nu putem decât să apreciem abundența de oportunități pe care le vedem la fiecare pas pe care îl facem.

Deci, nu vă agățați de niciun rezultat atunci când trimiteți Reiki. În schimb, vizează un sentiment al fluxului, al păcii, deschiderii și încrederii ca orice se întâmplă este cel mai bun lucru pentru toți cei implicați – chiar dacă nu știu încă.

Lumina si Iubire,

Cristina

Maestru Profesor Reiki

Alte articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *