Nu stresul ne omoara ci reactia noastra relativ la acesta! Daca stresul ar arde calorii, as fi supermodel. Cand nu gasim linistea in interiorul nostru, nu are sens sa o cautam in alta parte.

Ingrijorarea este un mod complet nefolositor de a iti folosi imaginatia. A te stresa este similar cu a te da intr-un balansoir. Ai ceva de facut, dar nu ajungi nicaieri.

Ieși din cercul vicios

Primul pas este să realizezi că grija este un proces neurologic, nu doar un simplu sentiment și că există lucruri pe care le poți face pentru a te liniști și a putea avea o atitudine mai optimistă asupra lucrurilor:

– rezervă-ți 15 minute în fiecare zi pentru a-ți da seama care sunt lucrurile care te preocupă cu adevărat și de ce. Fă o listă cu 5-7 griji și ce măsuri poți lua ca lucrurile să se îmbunătățească. Dacă nu sunt lucruri care depind de tine, este important să conștientizezi acest lucru și să le lași să evolueze de la sine. Faptul că nu poți dormi noaptea din cauza lor nu ajută la nimic.

– fie că mergi la yoga sau faci acasă sau la birou puțină mișcare, exercițiile fizice ușoare ajută la întreruperea gândurilor iraționale. Dacă ești de multe ori copleșit de griji toxice, ia cu tine un balon pe care să îl ții în buzunar. Ori de câte ori devii mai stresat, umflă-l cu aer. Acest lucru te va face să inspiri și să expiri adânc, reduce presiunea sangvină și îți ajută corpul să folosească oxigenul într-un mod mai eficient. Apoi dezumflă balonul și folosește-l iar când ai nevoie.

Ai grijă la problemele stomacale

Stomacul tău funcționează ca un al doilea creier atunci când vine vorba de griji. Milioane de receptori din tractul gastrointestinal reacționează la grijile noastre, iar acest lucru se manifestă prin grăbirea sau încetinirea digestiei, ceea ce poate duce la stări de amețeală, diaree și reflux. Bea ceai de mușețel pentru a calma stomacul.

icon About

Elixir de calmare pe care îl poți face acasă

Amestecă o linguriță suc de lămâie cu o linguriță ghimbir ras și o jumătate de linguriță de miere. Consumă acest amestec de 3 ori pe zi. Este un tratament tradițional indian ce echilibrează corpul și mintea.

aboneza-te la canalul meu de youtube

urmareste video despre numerologie, reiki, spiritualitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *